Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sve što morate znati o novom Windows 10

http://jesteliznali1.blogspot.com/
Microsoft je predstavio svoju novu verziju operacijskog sustava Windows i mnoge iznenadio, umjesto Windows 9, tvrtka je preskočila taj broj pa nova inačica je Windows 10. Microsoft nije dao konkretno objašnjenje zašto nije upotrijebio broj 9 koji je po redoslijedu trebao biti sljedeći. Umjesto toga uputili su poruke u kojima se spominje kako je vrijeme za prekretnicu.

Dakle, glavna značajka je da je sustav spoj najboljih stvari sa 7-ice i 8-ice. Sustav ponovno ima Start izbornik, ima šarene pločice, ali ponaša se u skladu s uređajem koji ga koristi.

Privatni i poslovni korisnici će moći imati Windows 10 tek sljedeće godine.

Uređaji na kojima će se nalaziti

Windows 10 biti će dostupan za sve uređaje, od računala do tableta, mobitela, TV-a i Xboxa. Naime, biti će dostupan svim uređajima koji imaju mogućnost spajanja na internet.

Razlike za korisnika

Za korisnika koji će preći sa XP-a na 10-ku, to će biti nešto potpuno novo, ali za korisnike 7-ice i 8-ice, to bi trebao biti skladniji spoj modernog sustava. Uređaj će biti prilagođen za ekrane koji su osjetljivi na dodir, ali i sa klasičnom tipkovnicom i mišem.

Izbornik Start je ponovno tu, ali sada ima dodatak prilagođen prostor tj. pločice za aplikacije koje želite imati blizu.


  • Vicevi 17 - [image: http://moji-vicevi.blogspot.com] *-- Vic --* Pita mene moja 5-godišnja nećaka da pogodim kako se zove njena odgajateljica u vrtiću. Pitam je koj...