Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Jeste li znali ove nevjerojatne činjenice

 

 

U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih činjenica iz svijeta.

Posvojeni sin Rimaskog cara Tiberija, Kaligula, za vrijeme svoje vladavine objavio je rat rimskom bogu mora Neptunu. Natjerao je vojnike da bacaju koplja i strijele u more, a nakon što je „pobijedio" Neptuna, kao ratni plijen uzeo je školjke s plaže.

Postoji čak 169,518,829,100,554,000,000,000,000,000 načina na koji možete odigrati prvih deset poteza u šahu.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (izgovara se /albin/) ime je koje je jedan par u Švedskoj 1991. godine htio dati svome rođenome sinu. U toj namjeri spriječila ih je sudska odluka te su kažnjeni i novčanom kaznom.

Med može promijeniti boju ili se kristalizirati, ali se nikada neće pokvariti. Prirodno ima visok stupanj kiselosti, stoga bakterije i svi drugi organizmi svoje stanište moraju tražiti negdje drugdje.

Časopis Time je 1938. godine proglasio Adolfa Hitlera osobom godine, a 1939. godine nominiran je i za Nobelovu nagradu za mir.

U kockarnicama u Las Vegasu nema satova na zidovima ni prozora jer tamo „nikada nije vrijeme za spavanje".

Mužjaci miševa zavode ženke podoknicama visokog tonaliteta, a znanstvenici su primijetili i da mijenjaju melodiju kad su suparnici u blizini. To otkriće sugerira da miševi mogu imitirati i učiti složene zvukove.

Ako bi čovjek pojeo jetru polarnog medvjeda, gotovo je sigurno da bi umro uslijed predoziranja prevelikom količinom vitamina A koji se u njoj nalaze.

Zbog lošeg rukopisa lječnika, godišnje umre oko 7 000 Amerikanaca. Uz nečitljiv rukopis, kao uzrok tome navode se i nejasne skraćenice te neodređena doziranja lijekova.

 

  • Vicevi 17 - [image: http://moji-vicevi.blogspot.com] *-- Vic --* Pita mene moja 5-godišnja nećaka da pogodim kako se zove njena odgajateljica u vrtiću. Pitam je koj...