Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Kontinentalni taipan najotrovnija zmija

zanimljivosti jeste li znali


Priroda je fascinantna i prekrasna, ali često pokazuje i svoju brutalnu stranu. Među bićima koja nas najviše zastrašuju su ona koja nas jednim ubodom ili ugrizom mogu ubiti.Teško je odrediti koja životinja je najotrovnija, pogotovo kada su toliko opasne da ih nipošto ne želimo susresti. Na sreću, umjesto nas su im se približili znanstvenici National Geographic Channela u potrazi za najmoćnijim otrovom životinjskog svijeta.

Nositelj titule najotrovnije kopnene zmije, australski kontinentalni taipan svojim očnjacima ubrizgava najmoćniji otrov među gmazovima. Jedan ugriz sadrži dovoljno otrova da ubije stotinu odraslih ljudi ili cijelu vojsku od 250.000 miševa. Neurotoksin koji ubrizgava je 200 do 400 puta moćniji od otrova obične kobre. Na sreću, ova zmija živi u zabačenim pustinjskim predjelima središnje Australije gdje rijetko dolazi u kontakt s ljudima, a usto je i prilično pasivna te samozatajna.

Jeste li znali da je portal "U prolazu" prava mala enciklopedija zanimljivosti iz svijeta





  • Vicevi 17 - [image: http://moji-vicevi.blogspot.com] *-- Vic --* Pita mene moja 5-godišnja nećaka da pogodim kako se zove njena odgajateljica u vrtiću. Pitam je koj...